Субота, 20.04.2024, 06:45
Головна
Реєстрація
Вхід
Apoha.Art.City
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
НАЙКРАЩІ

Активісти тут... Шукай своє ім'я!

Наше опитування
Чи допомоіг Вам сайт
Всього відповідей: 53
Погода
Статистика
Яндекс.Метрика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
===
Головна » 2011 » Березень » 19 » "Вечером деньги утром стулья" або незавершена історія співпраці з фрілансером
01:40
"Вечером деньги утром стулья" або незавершена історія співпраці з фрілансером
Сьогодні я хочу поділитися своїм гірким досвідом користування послугами фрілансерів. На жаль це мій перший досвід (який одразу виявився гірким) але, думаю, не останній .
Якось з'явилася в мене ідея створити деякий сайт (не буду на цьому зупинятися, це конкретного відношення до теми не має). Так як досвіду і знань роботи з веб технологіями в мене замало (а сайт по задуму був достатньо складним, аби отак одразу його реалізувати, не прочитавши перед цим купу статей та книг по вебу), я вирішив звернутися за допомогою до фрілансерів.
Погугливши, я знайшов їх десяток-другий, які за не значну суму роблять достатньо пристойну роботу. Передивившись їх портфоліо та прейскуранти, я зупинився на кількох, яким і відправив лист-пропозицію для співпраці, в якому досить коротко описав концепт задуманого.
Так після кількох ітерацій переписування з кандидатами, вони потихеньку (згідно деяких критерій) відсіювалися. І коли, нарешті, кандидат залишився один, ми почали з ним розмову вже більш змістовно та конкретно .
Ми оговорили ТЗ, ціну та плани виконання робіт. Було вирішено, що фрілансер спочатку робить шаблон, а вже після того, як цей шаблон мене повністю влаштує і не буде жодних нарікань, я роблю передплату (аванс - 1/3 загальної суми), після якої фрілансер починає кодити логіку. Все здалося нормальним і демократичним, тож я погодився.
Після двох тижнів плідної, як я думав, праці, фрілансер з гордістю мене повідомив, що шаблон готовий, і я можу його переглянути та висловити свої побажання і пропозиції. Не лукавитиму, шаблон мені сподобався, але було кілька нюансів (у вигляді 4 пунктів), які я попросив його виправити. Після цього прохання додав - "На основі якого шаблону Ви робили цей, чи це повністю Ваша робота?". На що фрілансер чесно відповів - "Шаблон зроблено повністю з "нуля", лише зображення взяті в інтернеті". Але так склалося, що після того, як задав йому це питання, часу я не гаяв, і переглянув десь з сотню-другу безкоштовних шаблонів. І коли я вже збирався закинути цю дурню, та довіритися фрілансеру на слово, я все ж зустрів шаблон, який був дуже схожий на мій (точніше, що мав бути моїм ). Придивившись, виявилося, що він не дуже схожий, а такий і є, за виключенням того, що фрілансер його почистив від тестових даних, що показувалися в демо версії, та зробив деякі незначні поправки. Я був вражений , роботу, яку навіть я з своїми "не вебовськими" знаннями виконав би за один день, фрілансер тягнув два тижні, а потім пред'явив як свою. Приємне тут було одне, з тих чотирьох пунктів, що я відправив на поправку фрілансеру, три вже були реалізовані в оригінальному варіанті, а горе-працівниклише зробив гірше, просто урізавши шаблон.
Звичайно, бажання співпрацювати з таким фрілансером в мене пропало відразу, але я вирішив не поспішати відкривати карти, і трохи його "помучити", постійно поправляючи і капризувати з приводу шаблону, поки мені не набридне або він не запанікує, а лише потім сказати йому своє тверде - "... ми не будемо співпрацювати!". Думаю після такого, свого роду, уроку, фрілансер трохи задумається перед тим як чужу роботу видавати за свою .
Тож прошу вас бути уважними і обережними, перед тим як передавати свої гроші за другу сторону монітора. Тут як пощастить, як кажуть - "на кого натрапиш" - або пан, або просто віддав гроші за безкоштовний шаблон (ну це у конкретно моєму випадку).

ПС. В мене взагалі склалося таке враження, що цей фрілансер тільки й робить, що отримує передплату за чужі шаблони, а потім потихеньку "відморожується". Хоча це лише моє враження, що може бути не правильним.

ПС2. Шановні фрілансери, цим постом я ніяк не хотів вас образити, чи поставити під сумнів вашу діяльність. Просто хотів наголосити, що ми живемо у світі, в якому не для всіх важливе своє слово та обіцянка, а більшість думає лише про те, як вийти сухим з води, ще й при цьому тримаючи перлину у лівій руці.
Буває всяко.

Оригінал тут
Переглядів: 635 | Додав: Lubch | Теги: Гроші, фріланс, Інтернет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
1 МЫКОЛА  
1
СПОДІВАЮСЬ, ЩО ТЕБЕ ЦЕ ЛИХО ОБІЙШЛО!
ЩИРО ДЯКУЮ ЗА ПОПЕРЕДЖЕННЯ!
З ПОВАГОЮ, МИКОЛА.

2 Lubch  
1
Обійшло, що є найприємнішим в цій історії.
Дякую.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

//artcity.ucoz.ua
Друзі сайту

Допоможи сайту

РЕКЛАМА

| Art-m© 2024 | |