Вівторок, 16.04.2024, 09:29
Головна
Реєстрація
Вхід
Apoha.Art.City
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
НАЙКРАЩІ

Активісти тут... Шукай своє ім'я!

Наше опитування
Чи допомоіг Вам сайт
Всього відповідей: 53
Погода
Статистика
Яндекс.Метрика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
===
Головна » 2011 » Січень » 9 » Конкурс дитячих творів на співучасть у розробці Стратегічного плану розвитку міста Зеленодольськ на 2010-2020 р.р.
19:09
Конкурс дитячих творів на співучасть у розробці Стратегічного плану розвитку міста Зеленодольськ на 2010-2020 р.р.
Інформаційна підтримка:( artcity.ucoz.ua; zelik.dp.ua; По всім питанням звертатися: zelenodolsk_strategic_plan@ukr.net / тел.0973355750)

За ініціативи робочої групи з розробки «Стратегічного плану розвитку міста Зеленодольська  на 2010-2020 р.р.» та за цільової підтримки Апостолівської районної громадської організації «Правозахисне козацьке товариство «Базавлуцька Січ» у період  листопад – грудень 2010 року був проведений перший відкритий конкурс дитячих творів під назвою «Твори майбутнє САМ». Головна мета конкурсу: висвітлення бачення навколишнього середовища  очима самих дітей, співпраця зазначеної робочої групи та наймолодших членів суспільства у подальшій розробці «Стратегічного плану розвитку міста Зеленодольська на 2010-2020 р.р.». За власним бажанням у конкурсі взяли участь учні Зеленодольської загальноосвітньої школи № 2  І – ІІІ ступенів :
5 класи – 36 учнів,
6 класи – 38 учнів,
7 класи – 39 учнів,
8 класи – 9 учнів,
9 класи – 28 учнів,
10 класи – 5 учнів,
11 класи – 2 учня.

Тематика робіт була згідно вікових категорій :
5 – 6 класи – Моє місто в майбутньому.
7 – 8 класи – Яким би мені хотілось бачити моє місто ?
9 – 11 класи – Місто, до якого мені хотілось би повернутися.

Цікавими є думки учнів, до яких мусили б прислухатись дорослі.

5 клас

Я хочу, щоб у місті не було наркоманів, які кожного дня залишають в під'їздах після себе багато небезпечного сміття. Я хочу, щоб вулиці нашого міста були освітлені.
* * *
Я мрію, щоб всі мешканці міста їздили на електромобілях, які не роблять викидів у повітря. Вулиці нашого місті будуть прибирати спеціально запрограмовані роботи. 
* * *
Я хочу, щоб дороги нашого міста були кращими.
* * *
Хочу, щоб усі вулиці нашого міста були чистими.
* * *
Я займаюся легкою атлетикою, а якщо я досягну успіху. то прославлю не тільки Україну, а й Дніпропетровщину й Зеленодольськ.
* * *
6 клас
Я мрію, щоб наш пляж збільшився, були сучасні водні атракціони.
* * *
Я мрію, щоб автомобілі не їздили по дитячим майданчикам, а на майданчиках без загрози для здоров'я гралися діти.
* * *
Я мрію, щоб люди не були безробітними, щоб збудували будинок для бездомних тварин.
* * *
Я мрію, щоб у людей нашого міста прокинулася совість і вони не смітили вулиці рідного міста.
* * *
Я мрію, щоб пляжі були під охороною і на них встановили команду рятівників.
* * *
Я мрію, щоб назва « Зеленодольськ » відповідала дійсності і вулиці міста були дійсно прикрашені зеленню.
* * *
Я мрію, щоб міліція на кінець – то почала працювати, а то її зовсім не видно.
* * *
Я мрію, щоб наше місто стало столицею України, щоб усі мої друзі стали депутатами, щоб кожна людина раз у рік могла з'їздити в тур по Європі.
* * *
Я хочу, щоб у нашому прекрасному місті були прекрасні дитячі майданчики.
* * *
Я мрію, щоб у місті були різноманітні машини, але працювали б вони не на бензині, а на екологічному паливі.
* * *
Я хочу, щоб місто було чисте й було б багато – багато квітів, дерев. А головне, щоб усі були щасливими.
* * *
7 клас

Раніше за свою красу наше місто назвали Зеленодольськ, але зараз його можна було б перейменувати на Смітник.
* * *
У місті необхідно посадити багато квітів, прибрати у парку, зробити гойдалки, щоб діти зі своїми батьками могли б відпочити і розважитися.
* * *
Мрію, щоб у місті не ходили п'яні люди або наркомани, щоб заборонили продавати спиртні та тютюнові вироби неповнолітнім дітям.
* * *
Мрію, щоб у парку поставили смітники і лави, щоб у парку побудували кінотеатр.
* * *
Мрію, щоб були рівні дороги, бо коли їдеш на машині, то тебе трясе на всі боки.
* * *
Мрію, щоб у нашому водосховищі не мили корів і собак.
* * *
Мрію, щоб у дворах були дитячі майданчики, де відпочивали б мами зі своїми дітьми.
* * *
Мрію, щоб наша влада мала вуха і почула наші прохання : зробіть нам кінотеатр, а то живемо, як у найглухішому селі : не просвіти, не освіти.
* * *

ПРОЧИТАЙТЕ І ЗАДУМАЙТЕСЬ !
Я хотів би, щоб у місті було світло, а то йдеш ввечері і нічого не бачиш, а ще містом енергетиків називаємося. Часто йдеш і бачиш алкоголіків, вони ж дурні, можуть комусь шкоду завдати. І ніхто не може цьому зарадити, ніякої міліції немає. У місті немає де відпочити. А якщо є де відпочити, то там розкидане сміття, яке ніхто не прибирає. А в місті відбувається безлад у всіх значеннях цього слова.

* * *
Мрію, щоб біля нашої школи ввімкнули світло, щоб відремонтували теплицю, щоб не було злочинності, щоб наша ТЕС працювала, щоб міліція була.
* * *
Я мрію, щоб місто було культурним та розвиненим. Щоб обов'язково працювала місцева влада і міліція, а то гроші отримують, а роботи не видно.
* * *

8 клас

Ще хочеться, щоб ходити по вулицях було безпечно, але, мабуть, це не можливо, бо стражі порядку СПЛЯТЬ !!!
* * *
Якби сміття з баків вивозили частіше і після цього мили дороги, а то таке враження, що в нас води немає. Мрію, щоб у лікарні було нове обладнання, щоб міліція працювала, а то вже ні на які виклики не реагує.
* * *
9 клас

Я хочу, щоб наше місто було чистим, і хай би порозганяли від магазина « Тетяна » всіх постійних пяниць. Бо якщо йтимеш через цей магазин, можна спіткнутися через якогось бомжа. А особливо хочу, щоб міліція почала працювати як треба.
* * *
Головне, про що я мрію, – це нехай розгонять наркоманів на каналі, метрів з п'ятдесят від залізнодорожньої колії біля дерева, що впало і з якого тирчить гола колода. Купатися там не можливо, бо голки горами накидані на землі та під водою. 
* * *
Нам потрібен кінотеатр, щоб ми не їздили до інших міст подивитися якесь нове гарне кіно.
* * *
Зміни треба було б почати з дитячого світу. Треба вдосконалювати світобачення підростаючого покоління, за допомогою нових книжок і нової музики їх розгляду на дитячих майданчиків та в роботі гуртків, а місця для прогулянок і дитячі кафе теж повинні надавати багато чого для нашого розвитку.  
* * *
Хотілось би, аби дітям не продавали горілку, тютюн, пиво. А ще щоб було більше робочих місць для молоді.
* * *
Хочеться. щоб влада і міліція боролася з п'яними компаніями і наркоманами, а то в нашому місті від них нема проходу, а на кожному кроці лежить шприц або розбита пляшка.
* * *
Хочеться, щоб міліціонери штрафували людей, які викидають сміття на землю.
* * *

10 клас

Особливо місто потребує дитячих розваг. Дуже хотілось би, щоб малечі зробили чудовий дитячий майданчик, а дитині, яка завітає до нього, здавалось би, що вона у казці, де зла немає, а є тільки добро.
Мені здається, якщо б у місті були культурні  розважальні комплекси, то підлітки менш вживали б алкоголь, менше вештались би по під'їздах, може, навіть більше зайнялись би навчанням.
* * *
Наше місто не дуже удосконалене. Як на мене, хотілось би, щоб влада звернула увагу на те, що молоді немає де культурно проводити вільний час. У місті відсутні місця, де б не продавали алкоголь. А потім  кажуть, що молодь робиться наркоманами і алкоголіками. А що для припинення цього робить влада і міліція ? Спить молодецьким сном ?!! 
* * *


РОБОТИ    ПЕРЕМОЖЦІВ
5 клас
Моє місто в майбутньому

      Моє місто у майбутньому – це місто, коли влітку всюди цвітуть дерева, квіти. Я мрію, щоб був гарний парк, щоб у кожному дворі був дитячий майданчик. Мрію, щоб вночі горіли ліхтарі на вулицях. У нашому місті повинен бути кінотеатр. Я мрію, щоб у місті було дитяче кафе, де ніхто не зможе пиячити, бо їх одразу ж штрафуватимуть. У місті майбутнього повинно бути метро. а дороги все ж таки прибирали у засніжену погоду, щоб дороги були рівні.
Позігун Тетяна
* * *
Моє місто в майбутньому

      Я живу в маленькому місті, мені воно подобається. Але я його в майбутньому бачу іншим. 
      Моє місто повинно бути яскравим, щоб навіть зимою росли квіти, співали пташки. Мрію, щоб  люди ходили веселі і життєрадісні. А я коли виросту, зроблю щось таке для міста добре і корисне, що всім стане ще веселіше. 
      Мрію, щоб будинки були багатоповерхові, щоб були ліфти : для людей і для багажу. 
Мрію, щоб на вулицях грали музики. Щоб у школах міста діти навчалися у кабінетам, де стояли б сучасні комп'ютери.
Комарова Анастасія.
* * *
Моє місто в майбутньому

       Я вважаю. що наше місто у майбутньому стане ще кращим. Адже всі діти, які навчаються зараз, підуть працювати, наприклад : хлопчики будуть механіками, будівельниками, слюсарями, трактористами, а дівчатка можуть бути лікарями, вчителями, няньками і навіть президентами, або можуть садити квіти, а потім їх продавати.
         Коли я вивчусь, буду садити квіти, бо, коли багато квітів, приємно дихати і дивитися на таку красу. 
         Ось так я уявляю наше місто у майбутньому.
Кіщук Валерія
* * *
6 клас
Моє місто в майбутньому

        Я живу в мальовничому місті, але хочу дещо змінити. Мрію, щоб не закривали нашу лікарню, і люди змогли б лікуватися, бо не у всі є машина, на якій можна доїхати до іншого міста. 
         Мрію щоб у місті майбутнього не було безпритульних тварин і людей. бо так неприємно на все це дивитися. 
          У моєму місті майбутнього, коли стемніє, завжди горітиме світло. На вулицях би садовили одні тільки берізки, а на клумбах квітли б дивовижні квіти. Мрію, щоб були дитячі майданчики, які були б яскраво пофарбовані. Мрію, щоб дорослі і діти навчилися культури мови. А дорослі і підлітки у моєму місті майбутнього ніколи б не вживали наркотики, алкоголь і не палили. 
          Мрію, щоб на пляж завезли новенький пісочок, поруч побудували б новенькі дитячі майданчики. 
          Мрію, щоб наше місто жило, а не вмерло.
Богомолова Дарина 
* * *
7  клас

Яким би мені хотілось бачити моє місто ?
              
                 Я дуже люблю своє рідне місто, бо я тут народилася і зростаю. І тому я хочу, щоб місто Зеленодольськ було найкраще і найкрасивіше на Україні : зелене, квітуче, чисте.
                Я хочу, щоб люди поважали самі себе, не забруднювали місто, де живуть. Самі ж люди кажуть, що місто погане і брудне, а не задумуються, що винні самі, а ніхто інший.
               А ще я хочу, щоб добре працювала міліція. Люди повинні бути чесними і доброзичливим, працьовитими. Шановна владо. не закривайте, будь ласка, нашу лікарню.
                Я мрію, щоб по всьому місту посадили квіти і дерева і слідкували за чистотою міста. Я мрію, щоб місто Зеленодольськ процвітало.
                Хочу попросити у Бога всього, що тільки необхідно для того, щоб місцева влада звернула свою увагу на простих людей, їх інтереси і проблеми. Ми ж ЛЮДИ !!!
Тетеря Дар'я
* * *
Яким би мені хотілось бачити моє місто ?
              
             Моє рідне місто чудове, я люблю його парк, мені подобається водосховище. Але у нашому місті не вистачає культури. Я хотіла б, щоб проводилось більше міжміських і міських заходів, парадів на честь свят, щоб було більше таких місць, у яких можна було б просто відпочити з друзями і близькими. Це міг бути б кінотеатр або розважальний центр.
         Наше місто для своїх розмірів брудне, тому хотілось би, щоб поставили побільше смітників. Також хочеться гарно оформлених фонтанів та красивих площ. Наша головна вулиця не вражає красою, а от гарні архітектурні споруди її б прикрасили. 
         У парку дуже брудно, потрібно, щоб його частіше прибирали. а от на нашому водосховищі треба провести модернізацію : оновити пісок, поставити розваги для дітей, а то складається вражання, що у нашому місті дітей зовсім не хочуть бачити. А влітку саме на пляжі люди проводять більшість свого часу із – за спеки. 
          Ось саме таким я хотіла б бачити своє рідне місто, бо ми всі його любимо !
Курач Вікторія
* * *
9  клас
Місто, до якого мені хотілось би повернутися.
              
              Я люблю своє рідне місто. Для покращення життя треба не так багато. почистити водосховище, адже в ньому купаються жителі міста, більшість з яких діти. привести у порядок парк, відремонтувати дороги. Необхідно завести на пляж пісок, слідкувати, щоб у паркову і пляжну зони не заїжджали машини. Необхідно відремонтувати школи, в лікарні поставити нове обладнання. 
               Хочу, щоб у місті, до якого мені хотілось би повернутися, не продавали алкоголь на розлив, особливо у центрі міста. Необхідно побудувати кінотеатр, бо що то за місто без сучасних технологій. 
                Наше місто гарне, але за ним треба доглядати і сьогодні, і в майбутньому. Необхідно, щоб у місті майбутнього біля будинків побудували ігрові майданчики. Відкрити кафе,де люди могли б посидіти сім'єю. Взимку необхідно посипати дороги піском, бо від шлаку іде шкідливе випромінювання. Мрію, щоб у майбутньому наша міська рада на кінець – то придбала снігоочисну машину, бо з такої халепи, що у ХХІ ст. у місті відсутні снігоочисні машини, можна тільки посміхатися. 
                Я хочу, щоб місто, до якого я повернуся почуло мої сьогоднішні побажання. 
Нагибіна Катерина
* * *
Місто, до якого мені хотілось би повернутися.

              Місто, до якого я б хотіла повернутися, - це місто, де я народилася, яким би воно не було, воно для мене найкраще.
              Тільки мені дуже хочеться дещо змінити, зовсім небагато : це прибрати всі вулиці, щоб людям було чим дихати. У нас не вистачає гральних майданчиків для маленьких дітей, адже їм треба розвиватися. А для більш дорослих не вистачає масових заходів.
               Необхідно ще заборонити неповнолітнім продавати алкогольні напої, наркотики, цигарки. І в місті буде менше порушників. А я б пишалася рідним містом.
Новак А.

* * *
Місто, до якого мені хотілось би повернутися.

         Зелена Долина – саме так називалось моє місто у минулому. Раніше наш Зеленодольськ був засаджений квітами, деревами, кущами, а зараз люди все це потрощили, позривали.  Мене дивує така жорстока поведінка. Невже їм не хочеться бачити своє місто гарним, пахучим і радісним ?
          У майбутньому я б хотіла відродити своє місто : засадити його гарними квітами, новими деревами, поприбирати у парку і поставити там охорону, яка б слідкувала за порядком. Непогано було б завести новий пісок на пляж, побудувати у водосховищі різні атракціони для дітей. Але щоб не повторились минулі помилки, треба штрафувати людей, які його крадуть. Адже раніше у нашому місті був гарний пляж, але цинічні мешканці крали його для власного використання. Тобто вони самі зіпсували наше місто. Також у Зеленодольську є теплоелектростанція, яка дуже забруднює навколишнє середовище. Тому я б поставила на ній спеціальне очисне обладнання, щоб воно фільтрувало газ, який виходить з труб. 
          Тож місто, до якого я б хотіла повернутися, має бути схожим на Зеленодольськ у минулому.
Гоц Анна

* * *
Місто, до якого мені хотілось би повернутися.

            У нашій країні багато гарних міст. Усі вони різні та мають свою гордість. Але більш за все, я люблю свій рідний Зеленодольськ.
            Але в майбутньому я хочу бачити його іншим. Я вважаю, що в першу чергу, йому бракує порядку і чистоти. Але винні у цьому  передусім мешканці. Мені б хотілося, щоб питання про чистоту стояло на першому місці, бо зараз місто не в самому кращому стані. Дуже важливо покращити міську лікарню, а не закривати її. Адже в місті багато літніх людей, яким важко буде їхати в інше місто. А як же пологовий будинок ? Без нього теж ніяк. Ще треба збільшити кількість позашкільних гуртків, оскільки на даний момент їх залишилося дуже мало. А так дітям було б цікавіше проводити час після школи.
           Виходячи з цього можна зробити висновок : кожна людина повинна піклуватися про стан свого міста, робити його чистим і закликати до нього інших.
Пономаренко Ірина
* * *
10 клас
Місто, до якого мені хотілось би повернутися.

         Моє рідне місто – Зеленодольськ. Живу я в ньому п'ятнадцять років від народження та ним пишаюся, адже це місто енергетиків і, взагалі, місце, де гарна природа, де проживають приємні люди.
         Та, на жаль, для мене цього замало. Звичайно ж, Зеленодольськ займає місце в моєму серці і залишиться там назавжди, але недостатньо яскравим клеймом. Взагалі, з кожним днем я все більше хочу виїхати з цього міста і вважаю, що кожен з молодих людей бажає того ж самого.
          Ви спитаєте мене : « Чому ? » Насамперед, тому що для нас, молоді, не достатньо розваг у місті, які б робили наше життя яскравим та незабутнім. Зеленодольськ, хоч і маленьке селище, та з нього можна зробити таке місто, до якого хотілось би повернутися. 
          Яке ж повинно бути моє місто ? По – перше, чисте : поставити більше сміттєвих баків, вичистити міську та паркову зони, а особливо – наш невеличкий пляж, оздобити його роздягальнями і розвагами.
          По – друге, зробити більше розваг саме для молоді, адже нам не достатньо спортивних секцій і розвивальних гуртків. Ми хочемо іноді просто відпочити або розважитись та поспілкуватись з друзями та товаришами. Наприклад, відкрити спеціальні молодіжні клуби. Саме мені дуже хотілось би, щоб для нас проводили більше дискотек, адже нам це до вподоби. Ще однією з моїх мрій є кінотеатр. Адже можна показувати фільми у БК « Ювілейний », як це було раніше. 
           Необхідно проводити більше конкурсів, таких, як : « Snap Shot ».
           По – третє, необхідно озеленити місто, зробити дороги, більше освітлити вулиці.
           Саме в таке місто я б і повернулася та обов'язково привезла б сюди своїх дітей, бо я впевнена, що в такому місті їм буде цікаво та затишно.
Чекамова Вікторія
* * *
11 клас
Місто, до якого мені хотілось би повернутися.

         Моє місто – це частина моїх найяскравіших дитячих спогадів, перші почуття, єдині справжні друзі і, взагалі, мій перший життєвий досвід.
         То чи можу я сказати про нього щось погане, не любити його або не бажати йому найкращого ? Питання риторичне, але мої думки не настільки прекрасні, як здаються. Я не задоволена нинішнім його станом і не буду приховувати цього ! Що ми маємо на сьогодні ? Те прекрасне загадкове містечко, яке залишилось у моїх дитячих спогадах, зруйноване ! Багато хто називає це процесом індустріалізації, науковим розвитком і ще багатьма розумними словами, але мені від цього не легше. Я звикла до заспокійливої атмосфери, прекрасних чистих парків, це ніби інша країна, яка залишається поза усіма негараздами. Дедалі частіше чуються депресивні розмови, невдоволені і розчаровані люди втрачають сенс життя, думку розумних, щасливих людей придушено, придушено і жагу до життя ! 
          Діти на даний момент не можуть відчувати і рости так сміливо на повні груди, як зростали ми. І недарма Достоєвський писав : « І якщо страждання дітей пішли на поповнення тієї суми страждань, яка необхідна була для покупки істини, то я затверджую заздалегідь, що вся істина не варта такої ціни. » 
          Все навколо змінилося, ніби небо впало на землю. Але я продовжую вірити у те, що ми достойні кращого, я буду до цього йти, моя віра незламна. А якщо мені вдасться хоч якось покращити і повернути у належний вигляд улюблене містечко, я використаю цей шанс на усі сто відсотків.
Дідик Анна 

Переглядів: 8091 | Додав: Артем | Теги: Зеленодольськ на 2010-2020 р.р., Конкурс дитячих творів, міста, Стратегічного плану, у розробці, співучасть, розвитку | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 3
3 МЫКОЛА  
1
МОЛОДЦІ !
ГРОМАДСЬКА ПОЗИЦІЯ ЦЕ НЕ НАДБАННЯ ВІКУ, А СТАН ДУШІ !
З ПОВАГОЮ МИКОЛА!

1 Анноним  
0
zz

2 Артем  
0
Що zz...? Правду пишуть!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

//artcity.ucoz.ua
Друзі сайту

Допоможи сайту

РЕКЛАМА

| Art-m© 2024 | |