П'ятниця, 29.03.2024, 18:06
Головна
Реєстрація
Вхід
Apoha.Art.City
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
НАЙКРАЩІ

Активісти тут... Шукай своє ім'я!

Наше опитування
З якого ви міста?
Всього відповідей: 331
Погода
Статистика
Яндекс.Метрика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
===
Головна » 2011 » Квітень » 26 » Нікому не потрібний маршрут
14:36
Нікому не потрібний маршрут
14 грудня 2007 році Апостоліська районна рада Дніпропетровської області прийняла рішення № 174-19/V про «Проведення комплексної Програми розвитку "зеленого" туризму та народних ремесел в Апостолівському районі до 2012 року».

Згідно цієї програми 14 березня 2008 року в приміщені районного будинку культури «Сучасник» , що підпорядковується відділу культури і туризму Апостолівської райдержадміністрації Дніпропетровської області було відкрито Центр "зеленого" туризму з постійно діючою виставкою виробів майстрів
народних ремесел, обладнання Центру обійшлось районному бюджету 5550 гривень. Очолювати Центр було призначено людину, відому широкому колу фахівців зі спортивного та гірського туризму країни, дипломованого викладача географії та основ економічної теорії - Гапонова Олексія Григоровича. Саме з нього починалась вся справа в районі і саме ним були написані усі існуючі Програми нової для району справи.

До функцій Центру входило реалізація «Комплексної Програми розвитку "зеленого" туризму та народних ремесел в Апостолівському районі до 2012 року», а саме: створення туристичного продукту Апостолівського району, який до речі був занесений до реєстру маршрутів України, та створення туристичної інфраструктури.

Окрім аналізу і опису туристичних ресурсів району проводилася методична робота з майстрами народних ремесел, яка була спрямовану на покращення якості технології виготовлення виробів народних умільців, та на опанування народними ремеслами безробітним населенням і молоддю. Проводилася постійна виставкова діяльність, яку відвідували школярі міста і району, туристи і пересічні громадяни. За три роки відвідувачів було декілька тисяч.

Найкращі виставкові вироби неодноразово приймали участь у фестивалях народної творчості обласного та всеукраїнського масштабу, таких як «Петриківський дивоцвіт», «Пірогово» та інших.

Три роки поспіль Центр співпрацював з Дніпропетровським обласним осередком дитячого громадського об'єднання «Дитячий альпійський рух України» на чолі того ж самого Олексія Гапонова, яке безкоштовно допомагало Центру в організації і проведенні пішохідних походів по розробленому туристичному маршруту Апостолівського району та організовували подорожі до Криму і Карпат, безкоштовно надавали спеціальне туристичне спорядження. Треба зазначити, що головними
учасниками походів були підлітки району з малозабезпечених та проблемних сімей.

Центр був залучений до співпраці з бібліотеками та музеями району, після чого з'явилися історичні друковані видання. Разом велася пошукова і аналітична діяльність у обґрунтуванні історичних фактів прив'язаних до туристичних об'єктів району. Був створений цвітний друкований картографічний матеріал та буклети виробів народних майстрів.

Телерадіокомпанія «Рудана» зняла цикл передач «Близькі подорожі» по кожному із туристичних об'єктів маршруту Апостолівського району. Всі передачі були показані по Криворізькому телебаченню.

Обласна адміністрація і обласна рада пишалася такою роботою - були нагороди і цінні подарунки. Останнім акордом Центру став обласний відкритий семінар «зеленого» туризму, який відбувся 30 вересня 2010 року, саме в Апостолівському районі, як в єдиному в області діючому сільському Центрі "зеленого" туризму і народних ремесел. Проводили його Дніпропетровське управління культури і туризму разом з обласним комунальним підприємством «Центр "зеленого" туризму і
народних ремесел Дніпропетровщини» . В заході прийняли участь представники багатьох областей країни. Одним із зазначених питань семінару розглядалось питання підготовки до "Євро-2012", робота місцевого Центру була признана зразковою у цій новій для всієї країни справі.

Після тріумфального семінару Ценру сталися речі, які більше не мають нічого спільного з подальшим розвитком туристичної справи Апостолівського району . 04 березня 2011 року, відділ культури і туризму Апостолівської адміністрації посилаючись на Указ Президента України № 1085/2010 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» за власним наказом № 07 від 24.01.2011 року примусово припинив роботу Центру «зеленого» туризму та народних ремесел Апостолівського району Дніпропетровської області.

У пересічних громадян виникають наступні питання: 1) чому при реорганізації Центру люди були примусово звільнені, а не переведений до іншої державної структури, яка займається питаннями

туризму в Україні? 2) для чого створювати і реалізовувати програми, вкладати кошти в оснащення і оплату найманим працівникам, отримувати результат, а потім усе нищіти?

На сьогодні на передодні нового весняно-літнього туристичного сезону лунають пропозиції з усієї країни відвідувати туристичні об'єкти Апостолівського району. Але опікувався туристичним маршрутом «Апостолівським краєм» більше нема кому. Місцева влада позбавилася клопоту.

Руйнувати легко - а далі що?

 
Автор:   Орина ВАЩУК
Переглядів: 704 | Додав: Артем | Теги: школа, діти, політика, що робити, Туризм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 МЫКОЛА  
0
ДО ТОГО ЧАСУ ПОКИ В НАШОМУ РАЙОНІ БУДУТЬ ХАЗЯЙНУВАТИ ВСІЛЯКІ "ВАРЯГИ" - НЕ БУДЕ В НАС НЕ ПОРЯДКУ, НЕ БУДЕ ЗАХИСТУ НАШИХ ЗАКОННИХ ІНТЕРЕСІВ, НЕ БУДЕ МАЙБУТНЬОГО !

2 Lil  
0
а дальше тока пиздец))

1 Артем  
0
Куди цей світ прямує? cry

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

//artcity.ucoz.ua
Друзі сайту

Допоможи сайту

РЕКЛАМА

| Art-m© 2024 | |